Cvjetna raskoš na Floraart-u
Cvjetna raskoš na Floraart-u
D. Marjanović, mag.ing.agr.
D. Marjanović

Pogledajte što ste sve mogli vidjeti na 52. Floraart-u

Dana 14. svibnja 2017. godine zatvorena je 52. međunarodna izložba cvijeća-Floraart koja je i ove godine privukla mnoštvo posjetioca u park Bundek. Procjenjuje se da je Izložbu posjetilo oko 350.000 posjetitelja iz svih krajeva Europe.

Izložba je na jednom mjestu okupila 200-njak domaćih i 18 inozemnih izlagača iz 10 zemalja. Na oko 300.000 m2 zatvorenog i otvorenog prostora, izlagači su predstavili pedesetak cvjetnih instalacija. Prezentiralo se i različito ukrasno bilje, oprema za uređenje vrtova, te ostali sadržaji vezani za uređenje vrtova.

Manifestaciju je otvorio ansambl Lado 08.svibnja, a prigodnim koncertom Ane Rucner u nedjelju 14.svibnja završila je izložba cvijeća.

Ovo sedmodnevno događanje popratila su razna stručna predavanja, kreativne radionice, natjecanja te prodaja sezonskog cvijeća.

Održan je i Hrvastki kup florista gdje se za nagradu najboljeg borilo deset florista. Ukupna pobjednica s dva prva i jednim trećim mjestom je Sanja Hržić, poznata floristica iz Samobora.

U nedjelju je obilježen i Dan dječjih vrtića grada Zagreba i Dječja zborijada.

Ova manifestacija zajednički je doprinos krajobraznih arhitekata, vrtlara, florista i umjetnika koji sudjeluju u cvjetnoj manifestaciji.

Kako biste vidjeli galeriju slika, pritisnite ovdje

D. Marjanović, mag.ing.agr.

Autor članka: Diana Marjanović, mag.ing.agr.

Diana je osnivačica poljoprivrednog portala agronomija.info. Završila je diplomski studij fitomedicine na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.