D. Marjanović, mag.ing.agr.

Agencija za plaćanja u 2017. godini isplatila je čak 17 vrsta izravne potpore

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimila, obradila i isplatila u 2017. godini 17 vrsta izravne potpore za proizvodnu 2016.

Nastavljamo s pregledom što je sve Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimila, obradila i isplatila u 2017. godini, a to je čak 17 vrsta izravne potpore za proizvodnu 2016. godinu, za gotovo 100.000 poljoprivrednih gospodarstva. Također, prvi puta svim korisnicima su na njihove kućne adrese poslane Obavijesti o ostvarenom pravu za 2016. godinu, što je izrazito dobro prihvaćeno jer su poljoprivrednici konačno mogli vidjeti cjeloviti pregled svih potpora na koje ostvaruju pravo.

U studenom 2017. godine poljoprivrednicima je isplaćen predujam za tekuću proizvodnu godinu, sukladno podnesenim jedinstvenim zahtjevima, u iznosu većem od milijardu kuna.

Prema statistici u ARKOD sustav upisano je više od 1,1 milijun hektara zemljišta, a sve detalje o potporama u poljoprivredi možete pogledati u Infografici.

D. Marjanović, mag.ing.agr.

Autor članka: Diana Marjanović, mag.ing.agr.

Diana je osnivačica poljoprivrednog portala agronomija.info. Završila je diplomski studij fitomedicine na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.